Biro

Пада број незапослених на евиденцији

Број лица која су евидентирана као незапослена у Националној служби за запошљавање у Алексинцу је у августу месецу смањен је за скоро 2,9 одсто у односу на крај прошле године, тако да је на списку незапослених 5.476 особа са територије Алексиначке општине. У истом периоду незапосленост на подручју општине Ражањ је смањена за 9,5 одсто или за 59 лица, па је у прошлом месецу тамо било незапослено 562 лица.

У односу на јул, месец који предходи августу, такође је смањена незапосленост у Алексинцу за 259 лица, а у Ражњу за 36 особа. Ако упоредимо август ове и прошле године онда такође имамо позитивне резултате, па је у Алексинцу у прошлом месецу било 358 лица мање на евиденцији него годину дана раније. У Ражњу је иста тенденција па је за годину дана смањен број незапослених за 59 особа.

Као и до сада, највећи број незапослених, прко 1940 лица, на своје радно место чека до годину дана. Од једне до две године на списку је 890 особа, док преко 10 година на посао чека њих 1050. Од укупног броја лица на евиденцији, више од 12 месеци, што се сматра дуготрајном незапошљеношћу, на посао чека нешто више од 4.090 лица или око 68 одсто незапослених.

Један коментар

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

10 + fifteen =