ОСИС у Липовцу: Сутра мали фудбал

Надметања у оквиру овогодишњег циклуса Олимпијских сеоских игара настављају се сутра од 18 сати у Липовцу. У малом фудбалу, у оквиру Ц групе, такмичиће се екипе месних заједница Горњи Крупац, Катун, Глоговица и Липовац. Победник ове групе одмериће снаге са победницима А и Б групе на завршном такмичењу, 10. септембра у Алексинцу.

Током викенда одржаће се још два надметања – у суботу од 10 сати у Корману ће се такмичити шахисти и шахисткиње, а у недељу у исто време у Лужану на црту излазе момци и девојке који ће се опробати у народним надметањима (бацање камена с рамена, скок у даљ из места, пикадо, полигон спретности).

Иначе, прошлог петкау Вукашиновцу одржана такмичења у малом фудбалу у склопу Б групе. Ривали су били Делиград, Вукашиновац, Алексиначки Рудник и Рутевац. У финалу, после ремија у регуларном делу – 1:1, Вукашиновац је на пенале победио Алексиначки Рудник са 4:3.

Дан касније у Тешици је одржано такмичење у пикаду. Осим домаћина, у мушкој конкуренцији такмичиле су се и екипе Лоћике, Лужана и Вукашиновца. Победила је екипа Лоћике, а у женској конкуренцији Тешица је била боља од Вукашиновца.

У недељу су у Бовну поделили мегдан стонотенисери и стонотенисерке. Стонотенисерке из овог села пласирале су се за даље такмичење, а када је реч о стонотенисерима најбоља је екипа Лоћике. Осим Бовна и Лоћике, такмичиле су се и екипе месних заједица Алексиначки Рудник, Катун, Глоговица и Грејач.

Такмичења у  оквиру програма Олимпијских сеоских игара Србије организује Спортско-рекреативни центар Алексинац (СРЦА). Победници у појединачним дисциплинама представљаће општину Алексинац на републичком финалу, 18. септембра у Ариљу.

Фотографије: Срба Миловановић


Лоћичани најуспешнији

За финале Олимпијских сеоских игара Србије у Ариљу до сада су се квалификовале екипе следећих месних заједница: Вакуп (надвлачење конопца), Тешица (пикадо, жене), Лоћика (пикадо и стони тенис, мушкарци) и Бован (стони тенис, жене).


 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

sixteen − 10 =