Овогодишњи дан ОШ “Десанка Максимовић” обележен у Дражевцу

Основна школа „Десанка Максимовић” из Катуна данас је прославила свој Дан школе. У истуреном одељењу ове школе у Дражевцу одржан је пригодан културни програм, састављен од музичких и сценских тачака које су припремили ученици са својим наставницима.

У име домаћина, присутне ученике, наставнике, родитеље и госте поздравио је директор школе Бојан Младеновић, који се, осим речи хвале ђацима на постигнутим резултатима у школској години, и захвалио наставницима, ученицима и њиховим родитељима на залагању у организовању пригодне приредбе за овај свечани дан.

− Наши ђаци су свестрани. Причају, рецитују, негују српску традицију. Видели сте и нечег забавног. Видите да доста радимо, да се доста трудимо и то ћемо сигурно наставити. Захвалио бих се свим родитељима који су помогли ову приредбу, затим Месној заједници која нам је изашла у сусрет и са којом ћемо сигурно и даље да сарађујемо – поручио је Бојан Младеновић, директор ОШ „Десанка Максимовић”.

Међу данашњим гостима били су и представници локалне самоуправе на челу са председником општине Алексинац Далибором Радичевићем. Ту су се нашли и директори основних и средњих школа, као и директори јавних установа.

У сусрет Дану школе изашао је и 20. јубиларни број школског часописа „Маслачак” који уређују наставници и ученици и у коме се могу прочитати и погледати ученички литерарни и ликовни радови, као и активности које ова школа спроводи.

На самом крају програма, директор Бојан Младеновић је пригодиним поклонима, књигама и дипломама, наградио најбоље ученике и пожелео свим ученицима да и у наредним годинама остварују добре резултате.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

seven + two =