Овог викенда последњи блок културе

Овог викенда, тачније у понедељак завршава се програм овогодишњег „Културног лета”.

Након два месеца богатих дешавања викендом, за сутра је заказано играње монодраме „Неодустајање” Српског народног позоришта Нови Сад. У представи игра Марија Меденица по свом тексту и у својој режији, а тематизује феномен позоришта из закулисне перспективе и представља на неки начин „вирење кроз кључаоницу” у интимни простор једне глумице. Њено стасавање у уметничком свету испуњено је бројним изазовима и дилемама, а најважнија одлука коју треба да донесе је да ли да одустане од позоришта.

Током суботе, иако је најављивано да се програм сели у двориште Завичајног музеја, чланови Алексиначког мешовитог хора „Шуматовац” и Удружења „Певница”  ће наступити на платоу испред библиотеке, јер је најављена промена времена, па ће у случају кише програм бити пресељен у Велику салу Дома културе.

Овог пута недеља ће бити слободан дан, јер је свој наступ отказала Основна музичка школа „Владимир Ђорђевић”.

Овогодишњи програм „Културног лета” завршава се наступом Николе Чутурила – Чутуре, гитаристе који је обележио југословенску рок музику, испред Дома културе. Од 1976. године свира у многим познатим рок групама као што су Електрични оргазам и Рибља чорба. Оно што се издваја из рада Николе Чутурила је и писање музике за позоришне комаде и филм. Његове песме красе албуме наших реномираних рок музичара као што су ЈУ Група, Кербер, Дејан Цукић и многи други.

Сви програми почињу у 20 часова и бесплатни су за публику. Организатор Културног лета је Градско позориште Театар 91 које ради под окриљем Центра за културу и уметност Алексинац, а покровитељ ове манифестације је Општина Алексинац.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

19 − fourteen =