Овог викенда нови превентивни прегледи, на реду штитаста жлезда

Овог викенда планирани су превентивни прегледи штитасте жлезде, и то ултразвучни преглед, као и одређивање нивоа хормона штитасте жлезде (TSH, FT4, антитиреоглобулинска антитела). Како је објављено на званичном сајту Дома здравља Алексинац, за преглед није потребно заказивање, грађани треба само да дођу до здравствене установе од 8 до 16 сати. 

Прегледи се организују за одрасле особе које раније нису имале детектовано обољење штитасте жлезде. За обављање наведених превентивних прегледа потребно је да најпре добијете одговарајући упут, стоји на поменутом сајту,  од лекара опште медицине у Дому здравља Алексинац, а прегледе ћете обавити у лабораторији Опште болнице Алексинац (TSH, FT4, антитиреоглобулинска антитела) и Служби рендген-дијагностике Опште болнице Алексинац (ултразвук штитасте жлезде).

У обавештењу за грађане, објављеном од стране Дома здравља, истиче се да су превенција и рана дијагностика  од кључног значаја за позитиван исход лечења сваке болести. С обзиром на то да је фокус здравствене заштите стављен на превенцију, у суботу 20. и недељу 21. октобра од 8 до 16 сати у око 170 здравствених установа широм Србије биће организовани превентивни прегледи.

2 коментара

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 × five =