Овог пута уручена два признања „Алексинчанин године”

Свечано је било синоћ у Дому омладине приликом проглашења победника у акцији „Алексинчанин године 2023”. Том приликом добитницима овог признања, др Младену Милошевићу и хуманитарки Јелени Ивковић, уручена је одговарајућа плакета и поклон слика.

Аквареле алексиначког сликара Златка Павловића, које је обезбедило Удружење „Јагода” из Гредетина, предао је члан друштва Милош Новковић, док је Плакету др Милошевићу уручио представник породице Трајковић, Драган, која је прошлогодишњи добитник овог признања за 2022. годину. Другом добитнику госпођи Ивковић припадајуће признање предао је председник Удружења „ДАРС” из Алексинца Мића Милојевић, које је са Клубом новинара Алексинац по трећи пут организатор ове акције.

Обраћајући се присутнима др Младен Милошевић је казао да му је посебна част што је добио награду од свог града и својих људи и захвалио се свима који су гласали за њега. Веома емотивно је било када је овај добитник, који је присуствовао са целом породицом, говорио о заслугама појединаца за његову каријеру.

‒ Када сам сазнао да ћу добити награду, то су неке посебне емоције. Звучи можда неком патетично, али стварно је тако. Хвала вам, хвала још једном свима. Дозволите да свом сину посветим ову награду. Посветио бих и човеку који нажалост није више међу нама, али који ми је, верујем, показао прави пут, професору академику Зорану Кривокапићу, и то ова награда и показује – каже др Милошевић.

Др Милошевић се осврнуо и на рад добитнице ове награде Јелене Ивковић, похваливши њен рад и позвао да будемо уједињени када је у питању лечење оболеле деце.

‒ Честитао бих Јелени. Свака част, пратим Ваш рад, и захвалио бих се за све што радите за наше суграђане, посебно за тешко болесне људе и нажалост све више тешко болесну децу. Мислим да смо сви као друштво победили, што се тиче Алексинца, јер нон-стоп су те акције, нон-стоп се боримо. Желим да што мање има потребе за ваш, мој и рад свих који смо у том незахвалном послу. Али кад год се јави, нека, што ми у медицини кажемо, тешка мука, треба сви да будемо као један и да сваком дамо оно што је до нас максимум, а хумана страна је ипак нешто што је најлепше ‒ поручио је овај хирург.

Добитница Јелана Ивковић се у свом обраћању захвалила што су људи препознали њен и рад чланица удружења „Сунцокрети” казавши да ова награда припада свима њима. Она је поделила са присутнима своја искуства у хуманитарном раду.

‒ Знате ону стару „никад није касно”, е, па ова награда је управо то за Удружење „Сунцокрети” и за мене лично, зато што су три године хуманитарног рада коначно препознали и номиновали нас управо људи који нас срећу на тим базарима и који су са друге стране увек пуни енергије и сусретљиви са нама да купе нешто, да оставе новац, да пруже помоћ оболелом. Са жељом, као што је и доктор рекао, да што мање буде оваквих акција и што мање оболелих, желим да кажем да тренутно овде нису сви моји сунцокрети којих има преко 70, али су сви они заслужили ово што ја држим у руци и због тога ми је пуно срце ‒ поручила је ова добитница.

Организатори избора „Алексинчанин године” кажу да је циљ манифестације  промовисање вредности значајних за локалну заједницу, као и саме општине Алексинац са целокупним својим потенцијалом. Овог пута било је десет кандидата за додељено признање, за које је, за само пет дана, колико је трајао јавни позив, више десетина грађана упутило предлоге.

Ову акцију у оквиру пројекта помоћи удружењима грађана суфинансирала је Општина Алексинац.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

11 + seven =