Браво: Лазар трећи на Првенству Србије!

У Спортском центру „Шумице” у Београду одржано је Првенство Србије за кадете у џудоу, на коме је Џудо клуб Алексинац наступио са пет својих представника.

У конкуренцији 60 клубова из свих крајева наше земље са 186 такмичара, Џудо клуб „Алексинац” је у укупном пласману заузео 22. место, а његови представници изборили су једну бронзану медаљу и два пета места. Бронзано одличје освојио је Лазар Стоиљковић у категорији такмичара до 90 килограма, док су Лука Трајковић, у категорији до 81. килограма, и Лазар Русимовић, који се такмичио у конкуренцији такмичара преко 90 килограма, освојили пета места.

Чланови Џудо клуба „Алексинац”, њих шесторо, такмичили су се и на „Оками опену” у Новом Саду. Учествовало је преко 500 такмичара из 52 клуба у конкуренцији старијих полетараца и полетарки, и млађих и старијих дечака и девојчица. Алексиначки клуб је имао шест представника и освојио једну бронзану медаљу и два пета места. У конкуренцији старијих пионира, Лав Петровић је изборио треће место и бронзану медаљу, а пета места припала су Ксенији Павловић (ст. пионирке, 52 кг) и Лазару Стаменковићу (ст. пионири, 66 кг).

Тренер Бојана Станковић каже да се поноси својим такмичарима и резултатима које су постигли на надметањима у Београду и Новом Саду и за суботу најављује учешће на првом међународном турниру „Победник Пирота” који организује Спортско удружење „Ипон 10” из овог града.

Фотографије: Џудо клуб „Алексинац”

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eleven − 7 =