OSIS Aleksinac

Overili „vizu” za republičko finale OSIS

Finalnim takmičenjima u navlačenju konopca i narodnom višeboju, završena su opštinska nadmetanja u sklopu ovogodišnjih Olimpijskih seoskih igara. Time je ujedno kompletiran tim koji će opštinu Aleksinac predstavljati u republičkom finalu, 16. septembra u selu Banja nadomak Aranđelovca.

OSIS
Najbolja ekipa u malom fudbalu dolazi iz Mesne zajednice Aleksinački Rudnik, u šahu će se takmičiti Kormanci, a u streljaštvu ekipa iz Moravca. Najviše umeća u basketu pokazali su meštani Loćike, najbolje odbojkašice ima Žitkovac, a odbojkaše Gornji Ljubeš. U stonom tenisu na republičkom takmičenju učestvovaće muška ekipa iz Tešice i ženska ekipa iz Velikog Drenovca.

U narodnom višeboju najviše uspeha imali su predstavnici Loćike, u navlačenju konopca takmičari iz Vakupa, dok će u pikadu i žensku i mušku ekipu činiti mladi iz Draževca.

Kao i do sada, i ove godine takmičenja je organizovala Opštinska organizacija za turizam i sport.
Inače, prošle godine na republičkom takmičenju u Valjevu održana je promocija tri nove takmičarske discipline – bacanje kamena s ramena, skok u dalj iz mesta i rvanje. Međutim, još uvek se ne zna da li će ove discipline biti uvrštene u zvanični takmičarski program.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three × 5 =