Ове недеље на програму Културног лета

Овонедељни програм манифестације „Културно лето” отвориће вечерас представа „Кабаре треће стање”, Градског позоришта „Театар 91”, која је на програму од 20 сати.

Наставак претходна два Кабареа одиграва се у једном урбаном кафићу, каквих је препуно у нашим градовима, где се након рођене љубави, млади сада већ брачни пар, сусреће са животним проблемима. Наравно све проблеме који су за њих лепи, решавају са пријатељима, и не одустају од кафића. Текст и режију потписује Бранислав Недић, управник Крушевачког позоришта, а главне улоге тумаче Бојан Цветковић – Дикси, Срђан Стојадиновић – Леби, Бојана Костић, Зорица Стевановић и Бобан Тодоровић.


Глумци позоришне трупе „Моникарт” ће сутра, 20. августа, извести мини мјузикл за децу под називом „Маштошумске питалице”. Представа је изузетно интерактивна, деца директно учествују и помажу глумцима да дођу до свог циља, решавајући загонетке које су између њих и успеха. Улоге тумаче Моника Ромић, Славица Љујић и Никола Угриновић.


У суботу Позориште из Новог Сада и Аматерско позориште „Бранислав Нушић” из Шида представиће се представом за децу „Вештица Добрила, добра, слатка, мила” ауторским радом Цветина Аничића.

„Да се доброта преноси, доказује нам случај вештице Добриле која се зарази вирусом доброте. Вештица Добрила јесте као и друге вештице зла, али деци постаје смешна и симпатична. Кроз дружење с децом постаје добра, па чак и њихов супер херој − Вештицамен!”

Улоге тумаче: Марко Ганибеговић, Мирјана Арамбашић, Срна Аничић, Милица Савић, Миа Продић и Лука Јашћур.


У недељу, 22. августа, на платоу испред Библиотеке наступиће овдашњи мешовити хор „Шуматовац” који је за своје суграђане припремио изванредан програм са новим диригентом Димитријем Голубовићем уз клавирску пратњу Николе Цветковића.

Почетак свих садржаја је од 20 сати. У случају кише и лошег времена програм ће се одвијати у Великој сали Дома културе.


Манифестација „Културно лето” завршава се наредне суботе, 28. августа, поетско музичким кабареом „Чезнем да вам кажем” Милорада Микија Дамјановића.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

sixteen + 10 =