Ове недеље две акције

Црвени крст Алексинац у сарадњи са Заводом за трансфузију крви из Ниша, сутра, у уторак 13. децембра, спровешће још једну редовну акцију добровољног давања крви. Сви заинтересовани Алексинчани моћи ће и овог пута да дају крв у просторијама Дома културе у периоду од 8 до 14 часова.

Већ крајем недеље, у петак 16. децембар, заказана је још једна акција и то у сарадњи са навијачима „Делије” из Алексинца.

−Црвени крст Алексинац организује акцију добровољног давања крви у сарадњи са звездашима. Акција ће бити у Дому културе од 10 сати и 30 минута па до 15 часова − каже Јасмина Перић Спасић, сарадник овдашњег Црвеног крста на програму ДДК.

Делије су најавиле око 25 давалаца, од тога сигурних 17, али собзиром да је акција отвореног типа очекује се већи број давалаца.

Организатори ових акција поручују да сви који су здрави и могу и желе да дају крв не треба ни на који начин то да у наредном периоду одлажу. У циљу спречавања преношења Covid-19 инфекције они су за даваоце крви имплементирали додатне мере како би обезбедили довољне количине безбедне крви за трансфузијско лечење.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

nine + 5 =