Догодине пунолетство

Чланови Удружења грађана „Радиност” прославили су 17 година од оснивања. Да је њихов рад предан и да њиме чувају традицију овог краја сведочи прегршт награда које доносе у град на Моравици са свих такмичења и смотри које се организују широм Србије.

− Удружење грађана Радиност прославља 17 година постојања Удружења, што значи да вредимо, радимо. Ова година је посебно значајна. Наше удружење је добило доста значајних награда. Трудимо се да представљамо општину на најбољи начин на који знамо и на који умемо − рекла је Живица Видановић, председница УГ „Радиност”.

Бројна гостовања овог Удружења обележила су ову годину, а пре њеног краја планирана је још једна акција чланица „Радиности”

 

− Планирали смо 17. децембра да са свим удружењима која су у нашој општини одрадимо заједничку радионицу и одрадимо наките за новогодишњу јелку − додала је Видановић.

Иначе, ово Удручежење окупља око 25 чланова, односно претежно чланица, које се баве ручним радовима у разним техникама и које чувају овдашњу традицију.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

fourteen − 3 =