Ове комуналне услуге су поскупеле

Информација о променама цена услуга које пружају алексиначка јавна предузећа изазвала је пажњу јавности. Први људи тих колектива објашњавају да су цене за око пет одсто повећане, због поскупљења репроматеријала, и оне се односе на поверене услуге које грађани директно не плаћају.

По речима в.д. директора „Комуналних услугаˮ Далибора Марковића цене услуга за грађане су остале углавном исте. Повећане су само погребне услуге за пет одсто и услуге које предузеће пружа на зеленој пијаци. Оно што је најбитније за грађане, цене изношења смећа остале су исте.

‒ На седници Општинског већа разматране су цене услуга које јавно комунално предузеће извршава у корист локалне самоуправе. Говоримо о услугама јавне хигијене, о услугама одржавања зелених површина и услугама хватања паса и мачака луталица. Те цене су кориговане 5 посто и то су оне цене које предузећу плаћа локална самоуправа, односно општина – каже Марковић.

Он је објаснио шта је поскупело за грађане и колико.

‒ Једина цена која се тиче грађана, а која је коригована, то су цене погребних услуга, цене сахрањивања и гробних места и оне су повећане за 5 посто. То јест, враћене су на цене које су важиле од 2014. до 2017. године ‒ објашњава први човек „Комуналних услугаˮ.

Надзорни одбор је такође донео и ценовнике осталих услуга и ту, што се тиче грађана, има још неких поскупљења.

‒ Пре свега мислим на део услуга које наше предузећа пружа на нашој пијаци и то је дневни закуп тезге који је био око 230 динара, сада је 250 динара. Тако да за основну делатност предузећа, изношење смећа цене нису диране и цене су остале онакве какве су биле претходних година. А то је оно што се највише тиче свих наших грађана и наших корисника ‒ каже за наш портал в.д. директор „Комуналних услугаˮ Далибор Марковић.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

8 − eight =