Ове године разноврстан програм

У првој декади августа месеца свечано су отворени Михољски сусрети села, а током наредне недеље одржаће се такмичарски део ове манифестације. Они су слични некадашњем Културном стваралаштву на селу, али од прошле године Општина Алексинац и Центар за културу, а у сарадњи са Министарством за бригу о селу заједничким снагама помажу оним селима где је друштвени живот потпуно замро.

Концепт Михољских сусрета села јесте да она Културно-уметничко друштва и она села која имају Удружења жена оду у нека друга,  другу средину, посете нека друга села и предоче нешто о свом раду како би се и она активирала и покренула.

− Позивам све љубитеље народне игре и песме да дођу и уживају у заиста квалитетном програму. По ономе што сам до сад видела сви су се заиста потрудили да ове године програм буде разноврстан и да буде веома квалитетан − најавила је Лидија Ракоњац, организатор културно-уметничког програма Центра за културу и уметност Алексинац.

Као и прошле године чланице удружења жена представљаће своје ручне радове, а културно-уметнички програм обухвата оне сталне тачке, а то су народна игра, песма, затим здравица, народни обичаји и све оно што чини фолклор једног народа.


29.08.2022. – домаћин Трњане, гости КУД „Видовдан” Велики Дреновац и УГ „Радиност”
30.08.2022. – домаћин Глоговица, гости КУД „Буковик” Мозгово и „Супер жене” из Тешице
31.08.2022. – домаћин Моравац, гости КУД „Дејан Јовановић Деша” Тешица и „Супер жене” из Тешице
01.09.2022. – домаћин Корман, гости КУД „Младост” Житковац и Етно удружење жена Корман
02.09.2022. – домаћин Гредетин, гости КУД „Бисер” Дражевац и УГ „Радиност”


Све манифестације које се одржавају на отвореном, односно у Трњану и Гредетину, почињу у 19 часова, а остале у затвореном простору стартоваће од 20 часова.

Насловна фотографија: Архива Алпрес.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

four + 9 =