Ovako su podeljene nagrade na devetom PIP-u

Nakon izvođenja poslednjeg takmičarskog komada na 9. Festivalu prvoizvedenih predstava, „Ako se probudiš ili kao da je važno” u koprodukciji Narodnog pozorišta Leskovac i Narodnog pozorišta u Prištini, objavljena je odluka žirija koji su činili Dragana Jovanović, Goran Ibrajter i Miroslav Radonjić.

Miroslav Radonjić, predsednik žirija 9. Festivala prvoizvedenih predstava

Nagrada „Slobodan Selenić” za najbolji dramski tekst dodeljuje se Mati Matišiću, regionalnom poznatom hrvatskom savremenom piscu, za tekst predstave „Fine mrtve d(j)evojke”, u režiji Patrika Lazića, u izvođenju Beogradskog dramskog pozorišta. Komad BDP dobio je nagradu i za najbolju predstavu, dok je Iva Ilinčić za ulogu Ive u ovoj predstavi dobila nagradu „Dušan Duka Jovanović” za najboljeg mladog glumca.

Iva Ilinčić

Nagrade za najboljeg glumca i najbolju glumicu dobili su glumci Kruševačkog pozorišta. Dejan Tončić nagrađen je za ulogu Supruga u predstavi „Za sada je sve OK”, dok je Biljani Nikolić dodeljena nagrada „Olga Ivanović” za ulogu Milene u ovoj predstavi.

Biljana Nikolić i Dejan Tončić

Nagrada za najbolju režiju, prema odluci žirija, pripala je Borisu Liješeviću za režiju predstave „Upotreba čoveka”.

Boris Liješević

Kako se navodi u saopštenju, imajući u vidu kvalitet predstava na devetom PIP-u, kao i činjenicu da je za nagrade konkurisao veliki broj kandidata, žiri je doneo odluku da dodeli i specijalne nagrade.

Specijalnu nagradu za dramatizaciju dobili su Fedor Šilija i Boris Liješević za dramatizaciju romana „Upotreba čoveka”, zatim autorski tim i ansambl predstave „Strah – jedna topla ljudska priča”, Narodnog pozorišta Pirot, dok je za scenski pokret nagrađen Miodrag Krčmarik u predstavi „Ako se probudiš ili kao da je važno”.

Predstava “Upotreba čoveka”
Predstava “Strah – jedna topla ljudska priča”

U čast nagrađenih, sutra na završnici festivala, nastupiće ansambl Narodnog pozorišta Niš sa predstavom „Gde smo ono stali” koja je rađena po tekstu Marjana Todorovića, a u režiji Nenada Todorovića.

Predstava “Fine mrtve d(j)evojke”

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

six − 3 =