Ovako je jedan Aleksinčanin promovisao svoju knjigu

Događaj koji je obeležio kraj prošle sedmice u ponudi Aleksinca kada je u pitanju kultura svakako je Festival humora i satire „Južnjačka utehaˮ sa mini sajmom knjiga priređenim u holu Doma kulture. Organizator Centar za kulturu i umetnost, uz pokroviteljstvo Opštine Aleksinac, je uspeo u tri dana, od 15. do 17. decembra, da okupi značajna imena srpske satire poput Dragutina Minića Karla, Bojana Ljubenovića, Aleksandra Čotrića, Ninusa Nestorovića, Mitra Đerića Lakija i druge.

Među okupljenim satiričama se našao i Aleksinčanin Slavomir Vasić. On je na ovom Festivalu prilikom predstavljanja svoje nove knjige priredio veoma zanimljivu prezentaciju u vidu performansa. Iznenađujuće, originalno i većini posetilaca zanimljivo. U ritmu dobre muzike pojačavala su se i prigušivala svetla. U trenucima kada je njihov intenzitet bio dovoljan da osvetli okačene aforizme na zidu iz knjige „Sensibilitasˮ posetioci su mogli da pročitaju sadržaj i donesu sopstveni sud.

− U pitanju su misli koje je Slavomir Vasić zapisivao i onda je sakupio u jednu zbirku. Ima 155 tih da nazovemo sensibilitas misli. Ono što ovu knjigu čini posebno interesantnom jesu ilustracije koje je uradio Jugoslav Vlahović. Ilustracije su originalne i pravljene su samo za ovu knjigu – poručio je Ivan Matejević, organizator programa Centra za kulturu i umetnost Aleksinac.

Knjiga „Sensibilitasˮ, ili hronika duše, odnosno knjiga koja testira izdržljivost mašte je izašla u izdanju Centra za kulturu i umetnost Aleksinac. Zanimljivog formata sa dobrim ilustracijama i obima 200 strana, ovo Vasićevo delo zaslužuje pažnju čitalaca. Osim sadržaja knjige, nju preporučuju i dobro dizajnirane korice koje je uradio još jedan Aleksinčanin, Marko Miladinović.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

1 × 4 =