Овако је један Алексинчанин промовисао своју књигу

Догађај који је обележио крај прошле седмице у понуди Алексинца када је у питању култура свакако је Фестивал хумора и сатире „Јужњачка утехаˮ са мини сајмом књига приређеним у холу Дома културе. Организатор Центар за културу и уметност, уз покровитељство Општине Алексинац, је успео у три дана, од 15. до 17. децембра, да окупи значајна имена српске сатире попут Драгутина Минића Карла, Бојана Љубеновића, Александра Чотрића, Нинуса Несторовића, Митра Ђерића Лакија и друге.

Међу окупљеним сатиричама се нашао и Алексинчанин Славомир Васић. Он је на овом Фестивалу приликом представљања своје нове књиге приредио веома занимљиву презентацију у виду перформанса. Изненађујуће, оригинално и већини посетилаца занимљиво. У ритму добре музике појачавала су се и пригушивала светла. У тренуцима када је њихов интензитет био довољан да осветли окачене афоризме на зиду из књиге „Sensibilitasˮ посетиоци су могли да прочитају садржај и донесу сопствени суд.

− У питању су мисли које је Славомир Васић записивао и онда је сакупио у једну збирку. Има 155 тих да назовемо sensibilitas мисли. Оно што ову књигу чини посебно интересантном јесу илустрације које је урадио Југослав Влаховић. Илустрације су оригиналне и прављене су само за ову књигу – поручио је Иван Матејевић, организатор програма Центра за културу и уметност Алексинац.

Књига „Sensibilitasˮ, или хроника душе, односно књига која тестира издржљивост маште је изашла у издању Центра за културу и уметност Алексинац. Занимљивог формата са добрим илустрацијама и обима 200 страна, ово Васићево дело заслужује пажњу читалаца. Осим садржаја књиге, њу препоручују и добро дизајниране корице које је урадио још један Алексинчанин, Марко Миладиновић.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three × 3 =