На платоу испред Дома културе окупили се грађани који су добили прекршајне пријаве

Грађани општине Алексинац, њих педесетак, окупило се данас у поподневним часовима на платоу испред Дома културе изразивши тиме незадовољство што су на њихове адресе стигле прекршајне пријаве од стране полиције, како су нам објаснили, због учешћа на протестима од пре три седмице. Наводно, због ометања саобраћаја и заустављање истог приликом њихове шетње на пешачком прелазу они су добили пријаву по којој треба да плате 5.000 динара или упола од ове суме ако плате у року од осам дана.

Већина ових присутних грађана је у разговору са нашом екипом казала да се не осећа кривим и да ће уложити жалбе надлежним институцијама. Како је речено, њима је од појединих алексиначких и адвоката са стране понуђена правна помоћ. Међу окупљенима су били и поједини опозициони лидери у Алексинцу који такође тврде да су добили прекршајне пријаве.

На почетку скупа испод електронског билборда истакнут је транспарент са натписом „Стоп литијуму! Слобода народу! Алексинац за опстанак Србије”. Скуп је протекао без инцидента и без присуства полиције. Окупљени грађани кажу да су препознали полицајце у цивилу који су пратили овај догађај и наводно снимали.

Скуп су испратили и новинари телевизија Н1 и Нова С који су узимали изјаве појединаца. Стиче се утисак да је окупљање било спонтано и да овај протест нема лидера, или барем нико није желео да се легимитише као вођа овог, а и претходних окупљања у нашем граду.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 × four =