Otvoreni dan u Domu za starija lica u Kulini

Predstavnici lokalnih samouprava od Žitkovca do Vukanje danas su bili gosti Doma za starija lica u Kulini. Ekipe iz ovih nekoliko naselja učestvovale su u kulturno-sportskim dešavanjima, odnosno u takmičenju u stonom tenisu, šahu, malom fudbalu, nadvlačenju konopca u okviru Otvorenog dana.

Kako su rezultati bili u drugom planu, jedini cilj današnjeg okupljanja bilo je druženje korisnika doma sa gostima, upoznavanje sa uslovima u kojima oni žive, ali i pokušaj da se ovim ugroženim kategorijama pokaže da su deo društva i da nisu zaboravljeni, ističe direktor Doma za starija lica u Kulini Vojkan Stanojević.

Stanojević dodaje da je današnje druženje iako održano po prvi put bilo jedinstveni uvod u sedmo Kulinsko leto, koje će ove godine iz objektivnih razloga, zbog nedostatka finansijskih sredstava, početi nešto kasnije, 6. oktobra.

– Kulinsko leto malo kasni, pa će više biti Kulinska jesen na žalost, ali više iz finansijskih razloga. Vlada Japana, koja nam je dala 70.000 evra za kombi vozilo, agregat i za pet liftova za prevoz korisnika, odlučila je da se manifestacija odloži i da bude održana zajedno sa primopredajom objekta koje gradi naše ministarstvo, takozvani pink paviljon. Mi nismo mogli da čekamo više, pa smo ovakvo druženje poput današnjeg organizovali prvi put, ali će nešto slično biti sigurno i narednih godina.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

6 − 1 =