Отворена Хуманитарна изложба фотографија уз велику посету младих људи

У просторијама Туристичко информативног центра данас у подне отворена је „Хуманитарна изложба фотографија”. Ова изложба део је пројекта „Употреба мобилне фотографије кроз решавања проблема у заједници”, који је трајао претходна два месеца и у коме су учешће узели млади људи из наше општине.

− Пројекат је трајао два месеца и оно што је значајно јесте да смо обрадили много тема, а то су неформално образовање, активизам, тимски рад итд. Мапирали смо проблеме у заједници који постоје и онда смо фотографисали те проблеме. Покушали смо да их на неки начин решимо, и то употребом мобилне фотографије. Оно што је мени веома значајно као омладинској лидерки јесте што су млади заинтересовани за овај вид рада, што су били укључени, што су значајно допринели пројекту – сматра Светлана Рајковић, омладинска лидерка и водитељка пројекта.

На идеју полазника овог пројекта, ова изложба је добила хуманитарни карактер како би се прикупила средства за помоћ у лечењу наше суграђанке Наталије Дикић, која болује од мождане артериовенске малформације.

− По пројекту није било планирано да изложба буде хуманитарног карактера, већ просто да буде завршни догађај. Међутим, полазници су предложили да буде хуманитарног карактера и то конкретно за Наталију Дикић, што сам одмах прихватила јер су они увидели да могу да ураде неку промену, а самим тим што желе да буде продајног каркатера, да буде хуманитарног каркатира и они су тиме направили ту промену коју млади треба да направе – додала је Рајковић.

Поставка ове изложбе биће доступна у просторијама Туристичко информативног центра до краја недеље за индивидуалне посете и прилику да посетиоци ове изложбе донирају новчани прилог за лечење наше суграђанке.

Пројекат „Употреба мобилне фотографије кроз решавања проблема у заједници” настао је у оквиру програма обука за омладинске лидере и лидерке који спроводи Национална асоцијација практичара и практичарки омладинског рада „Напор” у оквиру пројекта Немачке сарадње који спроводи ГИЗ у партнерству са Министарством туризма и омладине Републике Србије.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eleven + 14 =