Осветлали образ: Шуматовац четврти у Србији!

У организацији Српске карате уније, у Тополи је јуче одржан традиционални новогодишњи карате турнир под називом Трофеј Уније, на коме је наступило 26 клубова са 440 такмичара свих узраста, међу којима су били и представници Карате клуба Шуматовац из Алексинца. Алексинчани су се окитили са осам одличја и у генералном пласману освојили високо, четврто место. У склопу турнира одржана је свечаност, на којој су проглашени најбољи такмичари и такмичарке у овој години у свим узрасним категоријама.

На такмичењу у Тополи каратисти и каратискиње Шуматовца окитили су се са осам медаља, од којих је пет златних, једна сребрна и две бронзане.

Члан клуба Стефан Стојановић проглашен је за најбољег такмичара у 2021. години у категорији јуниора у катама на нивоу Српске карате униије.

Најсјанија одличја освојиле су: Емина Младеновић у катама појединачно, затим ката тим млађих пионирки „Шуматовац 1” (Лана Николић, Христа Николић и Маша Марсенић), као и ката тим старијих кадеткиња „Шуматовац 2” ( Емина Младеновић, Невена Грујић, Сташа Димић).

Златне медаље у борбама  појединачно изборили су Никола Ристић у категорији сениора до 68 килограма и Стефан Стојановић у категорији јуниора до 65 килограма.

У катама у конкуренцији полетарки Јефимији Стевановић припала је сребрна медаља, док су бронзане медаље у катама појединачно освојили Стефан Стојановић у конкуренцији јуниора и у категорији млађих пионирки Лана Николић.

Стимулативне медаље у катама појединачно освојили су Кирил Ристоски, Христа Николић, Маша Марсенић, Ирена Бошковић и Павле Стојановић.

− Освајање четвртог места у генералном пласману на турниру у Тополи предстаља један од наших највећих успеха у 2021. години − казао је за наш портал председник клуба Дејан Вуксановић, и додао да ће се крајем месеца одржати полагање испита за нова ученичка звања, што ће предстаљати добру основу да клуб и у наредној години бележи одличне такмичарске резултате.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

18 − eleven =