OSIS: Dva zlata za Vakup, Grejaču srebro

Pripremio Srđan Ilić

U finalu Olimpijskih seoskih igara Srbije, koje su u subotu održane u Valjevu, u ekipnom plasmanu takmičari sa područja aleksinačke opštine osvojili su  dva prva i jedno drugo mesto.

Najsjajnije  odličje, treći put zaredom,  osvojile su basketašice, koje su na ovoj velikoj  manifestaciji seoskog sporta predstavljale Mesnu zajednicu Vakup. Ekipa ovog naselja  bila je bez premca  i u krosu za  muškarce. Na stazi od 1600 metara osvojili su prvo mesto u ekipnom plasmanu. Prvi kroz cilj prošao je Marko Nikolić, drugi je Nenad Zdravković, treći Miloš Zeković, na četvrtu poziciju plasirao se Predrag Kostić, dok je 30. mesto zauzeo Nemanja Nikolić.

Ekipi Mesne zajednice Grejač pripalo je drugo mesto u basketu u muškoj konkureciji. U finalu Grejačani su se nameračili na domaću ekipu koja je do pobede stigla uz malu pomoć sudija.

Nadomak medalja bile su tri ekipe – Vakup u nadvlačenju konopca, stonoteniseri iz Loćike i takmičari u pikadu iz Moravskog Bujmira. Sve tri ekipe plasirale su se na četvrtu poziciju.

Odbojkaši i odbojkašice Žitkovca dogurali su do četvrtfinala, a isti rezultat zabeležila je i ekipa Aleksinačkog Rudnika u malom fudbalu.

U konačnom skoru šahisti iz Aleksinačkog Bujmira osvojili su peto mesto, dok je šesta pozicija pripala ženskoj ekipi Bankovca u pikadu i takmičarima iz Moravca u streljaštvu.

„Vizu“ za republičko finale u Valjevu overila je i ekipa Lužana u narodnom višeboju. Međutim, takmičari iz ovog sela iz nepoznatih razloga nisu otputovali na Olimpijadu.

Sve u svemu, sportisti sa područja aleksinačke opštine, njih osamdesetak iz devet naselja, uglavnom su opravdali očekivanja.

Inače, u finalu Olimpijskih seoskih igara Srbije okupilo se preko 1.200 takmičara iz 22 opštine koji su se takmičili u malom fudbalu, odbojci, basketu, rukometu, nadvlačenju konopca, krosu, narodnom višeboju, šahu, streljaštvu, stonom tenisu i pikadu. Održana su i pokazna takmičenja u rvanju, skoku u dalj i bacanju kamena s ramena.

Pod pokrovteljstvm Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, Olimpijadu su organizovali Savez za rekreativi sport i Grad Valjevo.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

seventeen + two =