Aleksinac deo karavana “Izađi mi na teglu”

Krajem ovog meseca, tačnije 29. septembra, u Aleksincu će biti održano takmičenje u pripremanju ajvara pod interesantnim nazivom „Izađi mi na teglu.“ Organizactori, „Bašta-mašta“ iz Beograda već treću sezonu okupljaju ekipe koje se, kroz druženje i razmenu iskustava, nadmeću u kuvanju ajvara.

Ove godine i naš grad prihvatio je izazov i uključio se u manifestaciju koja je u protekle dve godine posetila preko 40 gradova u Srbiji, kaže za Radio Aleksinac direktorka Opštinske organizacije za turizam i sport Milena Maksimović. Dodaje da je planirano učešće petnaestak ekipa, koje će kuvati ajvar po sopstvenom receptu, a prisutna publika moći će da uživa i da se druži sa brojnim gostima i animatorima.

Na manifestaciji  će biti izabrane  i nagrađene tri najbolje ekipe, dok će se pobednik plasirati direktno u finale.

„Bašta Mašta“ je jedinstvena, konceptualno neobična, autentična i društveno odgovorna manifestacija u okviru koje se u formi karavana, od grada do grada tokom septembra i oktobra meseca, orgaanizuje takmičenje u pripremanju ajvara. Osnovni cilj ovog zabavnog takmičenja je potraga za šampionima u pripremanju najboljeg i najpoznatijeg srpskog proizvoa na svetu.

Manifestacija je uspela da spoji tradicionalno i moderno, selo i grad, prošlost i sadašnjost, dobar recept sa istančanim ukusom, sve to promeša i na kraju postigne ono zbog čega je i nastala – napuni teglu i nameni je kome je najpotrebnija, poručuju organizatori.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

15 + six =