Осетили смо дух Грчке

Програм „Културног лета 2022” протеклог викенда обележио је концерт грчке игре и музике. Уметничко сценски програм „Музика и игре из Грчке” који су одржали минуле суботе чланови друштва „Критон” из Лаврија одушевио је публику у пуној сали Дома културе, чему је сведочио громогласан аплауз на крају концерта.

Иначе, дух Грчке, тачније Крита, обрео се у наш град  заслугом Градског позоришта „Театар 91”, које је у сарадњи са Удружењем грађана „Лаврио- Алексинац” из Лавриа у Грчкој, организовало овај догађај.

 

Друштво „Критон” из Лавриа је удружење које има културно деловање већ 40 год. Основано је од досељеника са Крити који су оставили острво и дошли да живе и раде у град Лаврио. Свих ових година удружење учествује у културним манифестацијама које организује Општина Лаврио. Такође учествују у програмима поводом државних и верских празника где чланови носе народне ношње. Организују забаве које одрзавају  чланове уједињеним. Преноси обичаје са острва на децу из породица које су чланови удружења али и на младе из Лавриа који су пријатељи удружења.

Гости из Лавриа су до сада учествовали на разне начине у хуманитарним акцијама, почев од 1999.године када је започето пријатељство Алексинца и Лавриа, а чланови Друштва „Критон” сада су први пут наступили пред Алексиначком публиком.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

16 − five =