Општинско веће: Решен проблем диплома у „Ланетуˮ

Општинско веће Општине Алексинац је на данашњој седници, из делокруга искључиво свог одлучивања, потврдило своју одлуку са телефонске седнице којом је дало сагласност на измену и допуну Правилника о унутрашњој организацији и систематизацији радних места у Предшколској установи „Ланеˮ. Усвајањем овог документа, на неки начин, усаглашава се школска спрема васпитача са коефицијентом зарада.

Тако ће убудуће у овој установи на радно место васпитача са шестим степеном стручности, уместо 49 извршилаца бити 32, али ће уместо досадашњих 14 запослених васпитача са седмим степеном бити 31 радник.

Већници су дали зелено светло и на закључивање вансудског поравнања са једним грађанином из Нозрине за надокнаду штете због уједа паса и њему ће припасти 43 хиљаде динара.

Општинско веће је усвојило и извештај о пословању и раду јавних предузећа и установа чији је оснивач локална самоуправа. Коначну реч о овим извештајима даће одборници на седници Скупштине општине Алексинац која је заказана за уторак, 18. јун. Општински парламент ће тада још заседати у старом сазиву.

Што се тиче алексиначких јавних предузећа она су 2023. године пословала позитивно. Јавно комунално предузеће „Водовод и канализација остварило је бруто добит преко девет милиона динара, односно нето близу седам милиона. „Комуналне услугеˮ су после неколико година са губицима у 2023. исказале нето добит од око три милиона динара. Јавно предузеће за путеве и стамбено комуналну делатност је лане остварило више прихода у односу на расход, 4,8 милиона динара.

Са дневног реда данашњег заседања општинске владе скинута је тачка о упућивању јавног позива за суфинансирање мере енергетске санације породичних кућа и станова на територији општине Алексинац, због најаве са републичког нивоа да се у овој области најављују одређена усаглашавања.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

five + 13 =