ПРЕВЕНТИВНИ ПРЕГЛЕДИ У ОПШТОЈ БОЛНИЦИ У НЕДЕЉУ

Општа болница у Алексинцу овог викенда организује бесплатне превентивне прегледе за грађане, без обзира да ли су здравствени осигураници или нису. У недељу, 16. јуна, биће обављени превентивни прегледи у овој установи без заказивања и без упута у периоду од 8 до 17 часова.

У Саопштењу достављеном медијима у алексиначкој Општој болници овог пута заинтересовани ће моћи да провере своје здравље у више области.

За најмлађе, односно за предшколску и школску децу до 18 година, биће спроведени превентивни систематски прегледи. Прегледе ће обављати специјалиста физикалне медицине и рехабилитације и специјалиста педијатрије, у просторијама Одељења физикалне медицине и рехабилитације. Родитељи који доведу децу треба само да се јаве на шалтеру овог одељења ради евиденције.

За заинтересоване грађане организовани су и прегледи дерматолога. Прегледи ће се обављати у дерматолошкој амбуланти. Такође, грађани ће моћи да ураде ултразвучне прегледе абдомена и мале карлице, у служби радиологије. За обе врсте прегледа евиденција је на централном шалтеру.

Овог пута могу се обавити и општи преглед крви (ККС), мерење шећера у крви и тумор маркери (CЕA, CA 19-9 и алфа-фето протеин). Биће организовано и мерење крвног притиска у просторијама амбуланти Одељења интерне медицине. Евиденција је на централном шалтеру, а узорковање у Служби лабораторијске дијагностике.

Из Опште болнице су још једном позвали грађане да провере своје здравље уз напомену да је превенција најбољи и најефикаснији вид очувања човековог здравља, уз напомену да превенција и рано откривање болести у преко 90 одсто случајева доводе до излечења или увођења болести у стање побољшања.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 × 1 =