opstina-aleksinac-2

Opštinsko veće o sistematizaciji, dnevnicama i cenama

Članovi Opštinskog veća opštine Aleksinac su na današnjem zasedanju još jednom razmatrali maksimalan broj zaposlenih na neodređeno vreme u sistemu lokalne samouprave. Najnovijom izmenom odluke, koja je danas usvojena, došlo je do smanjenja sistematizovanih radnih mesta u Opštinskoj upravi, a povećanja u ustanovama kulture, čiji je osnivač lokalna samouprava. Kako nezvanično saznajemo, novosistematizovana radna mesta u ustanovama nisu popunjena novim radnicima, već su namenjena povratku radnika tih kolektiva nakon obavljanja direktorskih funkcija. Ako ova odluka dobije podršku većine na sutrašnjoj sednici Skupštine opštine Aleksinac, Opštinska uprava brojaće 146 zaposlenih, u Gradskom pozorištu „Teatar 91“ biće sistematizovano pet radnih mesta, u Ustanovi za odmor i rekreaciju dece „Lipovac“ 11, u Biblioteci „Vuk Karadžić“ Aleksinac 19 i u Zavičajnom muzeju četiri.

Pred odbornicima lokalnog parlamenta naći će se još Izveštaj o radu Štaba za vanredne situacije za prošlu, kao i plan rada Štaba za ovu godinu, koji su dobili zeleno svetlo opštinske vlade.

Većnici su na današnjoj sednici dali saglasnost i na odluku Nadzornog odbora Javnog preduzeća za puteve i stambeno komunalnu delatnost da cene radova na redovnom održavanju saobraćajnica i javnih površina budu povećane za 2,4%.

Opštinska vlada dala je zeleno svetlo predlogu Saveta za bezbednost saobraćaja na putevima opštine Aleksinac da ubuduće članovi ovog tela i koordinator na ime naknade za rad dobiju po 2.000 dinara po održanoj sednici.

Veće je podržalo i vansudsko poravnanje sa građaninom iz Aleksinca koji je oštećen usled ujeda psa lutalice i kome će za ovaj slučaj iz budžeta biti isplaćeno 43 hiljade dinara.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

1 × four =