Општинска влада сагласна са ребалансом општинског Буџета

Општинско веће општине Алексинац је на јучерашњој седници заказаној по хитном поступку, иначе другој у једном дану, подржало први овогодишњи ребаланс Буџета којим се расподелио вишак прошлогодишњих средстава, а која нису расподељена, од скоро 250 милиона динара.

Овом одлуком није се променио план да Буџет општине Алексинац у 2023. години износи 1.853.402.893 динара. Од тога текући приходи и примања су 1.588.760.000, пренета средства 249.135.767 и неутрошена средства за посебне намене 15.507.126 динара.

Ових близу 250 милиона динара биће распоређено на више позиција у служби ефикаснијег функционисања локалне самоуправе. Од накнада за социјалну заштиту из буџета од 2,9 милиона динара, па до изградње инфраструктурних пројеката.

Овом расподелом биће увећана већ опредељена средства за санацију домова културе на територији наше општине за 7.440.000 динара. За наставак санације општинског пута Суботинац – Мозгово у дужини од 1,5 километара биће додато још 25 милиона динара, а да би се у потпуности завршила деоница пута од Доње до Горње Пешчанице увећана су опредељена средства за 13 милиона.

Повећана су и средства, и то за 17,6 милиона, намењена радовима у градским улицама. А радиће се санација у улицама Тихомира Ђорђевића, Јужноморавских бригада, Спортској, Пиварској и Озренској. Изградња прћиловачке улице Кнеза Лазара биће појачана са десет милиона динара.

Ово је само део расподељених, горе поменутих, средстава. Коначну реч о првим овогодишњим изменама у општинској каси даће одборници на седници Скупштине општине, која ће бити одржана највероватније следеће седмице.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

10 − two =