Општинска лига са 14 или 15 клубова?

У Фудбалском савезу Општине Алексинац који, да подсетимо, осим клубова са територије алексиначке општине окупља и фудбалске колективе са подручја општина Ражањ и Сврљиг, сумирају се утисци о резултатима такмичења у Зони Центар и Окружној и Општинској лиги.

− Учинком ОФК Напретка, Мораве и Буковика који су се такмичили у Зони Центар можемо бити потпуно задовољни. Сва три клуба сачували су статус, а најбољи пласман остварио је ОФК Напредак који је заузео високо пето место − каже у разговору за наш портал председник ФСО Милан Јовановић. – У Нишавској окружној лиги имали смо четири клуба. Сврљиг је првак и нови члан Зоне Центар, док су Јастребац из Тешице, Полет из Радевца и Палилула из Алексинца сачували статус. Њима ће се од наредног првенства придружити Слога из Кормана која је првак Општинске лиге. Када је реч о овом рангу такмичења, треба истаћи да је протекла сезона била веома квалитетна и да је самим тим изазвала велику пажњу фудбалске јавности и, што је најбитније, протекла је у најбољем реду, практично без примедби. Круна првенства је свакако утакмица последњег кола у Корману између Слоге и Напретка 2012 која је одлучивала о прваку  и коју је пратило око 600 гледалаца − наводи Јовановић.

У Општинској лиги ове године такмичило се 12 клубова и сви су успешно завршили такмичење. Међутим, има наговештаја да ће овај ранг од наредног првенства бити бројнији. Ево шта о томе каже наш саговорник:

− Још увек је рано говорити о броју клубова за наредно првенство, мада је тачна информација да су формирана два нова клуба на подручју општине Алексинац, а то су „Јастребац 2022” из Доњег Сухотна и „Младост 1955” из Моравца. Повратак у такмичење најавио је и ФК Вукашиновац из истоименог насеља. Ако ниједна од екипа које су се прошле године такмичиле не одустане, то значи да бисмо имали Општинску лигу са 14 или 15 клубова. Ипак, о коначном броју екипа можемо говорити када све екипе потврде учешће у такмичњу и када све то верификујемо на Конференцији клубова − закључује Јовановић.


Фудбалом се бави око 1.900 људи

Фудбалски савез општине Алексинац чини укупно 30 селекција са 1500 играча у сениорским погонима, за млађе селекције регистровано је 250 играча, а за ЖФК Мораву 50 фудбалерки.

Дакле, фудбалом и футсалом у општинама Алексинац, Ражањ и Сврљиг активно се бави 1800 људи.

У саставу ФСО су и стручно-струковне организације фудбалски судија са 54 члана и тренера којих има 21.


Фотографије: Илустрација (архива).

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eighteen + 9 =