Општинска каса по плану, следи прерасподела

Сада је већ извесно то да ће до краја године бити још један ребаланс општинског буџета. Разлог нису ни већи, ни мањи приходи од планираних, већ прерасподела средстава у оквиру општинске касе. До краја ове седмице биће завршене предложене измене у Буџету, а затим следи редовна процедура, давање сагласности Општинског већа и усвајање од стране одборника Скупштине општине.

Како је у изјави за „Алпресс” објаснио председник општине Алексинац Далибор Радичевић, због рационалног коришћења средстава, која су била предвиђена за санацију улице Тихомира Ђорђевића од Таушановићеве до Душана Тривунца, вредне око 21 милион динара, ребалансом ће тај новац бити распоређен на више мањих пројеката. Радичевић је још и казао то да реализација буџетских прихода иде по плану.

– Имали смо неке пројекте од којих смо морали да одустанемо као што је улуца која иде поред Општине. Из техничких разлога, није стигла сагласност од „Путева Србије”, који је један део те улице и у њиховом власништву. Овом прерасподелом само покушавамо да рационално утрошимо новац до краја, у току текуће буџетске године. Тако да неће бити неких епохалних, великих пројеката али гледамо да на користан начин утрошимо средства у потпуности – каже председник Радичевић.

Да подсетимо, другим овогодишњим изменама Буџета општине Алексинац, у јуну месецу, планирано је да се у општинској каси нађе преко 1,9 милијарди динара, од тога су текући приходи близу 1,7 милијарди, док су пренета средства из ранијих година око 250 милиона динара.

Један коментар

  1. Bilo bi lepo kada bi u taj Vas ( tj budzet gradjana) bile uracunate i mesecne karte srednjoskolaca koji idu u skole van Aleksinca.
    Ipak su i oni kao i ostali srednjoskoci koji idu u Aleksinacke skole gradjani Aleksinca.
    Primera radi djacka mesecna do Nisa 11800 RSD!!!

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three × five =