„Вољно” за болест у Витковцу

Мештани алексиначког села Витковац данас су у оквиру акције „Војни лекар на селу” имали прилике да преконтролишу своје здравље, изврше одређене прегледе и добију савете здравствених радника. Ову месну заједницу, осим војних медицинара, посетиле су и екипе алексиначког Дома здравља и Црвеног крста Алексинац.

Како нам је у разговору за наш медиј казао тамошњи мештанин и одборник у Скупштини општине Алексинац Владан Милојевић, одзив грађана је био добар и они нису скривали задовољство зато што су имали прилике да буду део ове вишедеценијске познате акције „Војни лекар на селу”. Прегледи су обављани у Дому културе, а екипе су обишле и више непокретних особа, како би и оне имале могућност да искористе ову једнинствену прилику. Некима од њих Црвени крст је уручио и пакете помоћи.

– Данас су у Месној заједници Витковац били лекари Војне болнице Ниш у сарадњи са Домом здравља и Црвеним крстом. Акција је протекла изузетно добро. Одзив је био добар. Професионално је посао одрађен, организација сама беспрекорна. Људи и мештани изузетно задовољни, одзив добар, без обзира што је период када су јесењи радови, и људи имају обавезе. Термин који су имали био је попуњен нон-стоп прегледима. По завршеном прегледу у Дому културе, обишли смо непокретна и слабо покретна домаћинства, где су лекари обавили преглед, разговоре, консултације, препоруке, савете… – каже Милојевић, и додаје да је, колико он зна, мерен притисак и вредност шећера, уз остале савете, упуте, за даље лечење.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 + 18 =