Srebrnjaci

Општина даривала малишане

У сали Дому културе данас је одржана свечаност на којој су подељени сребрњаци родитељима беба рођених у последњих шест месеци. У периоду од 1. октобра прошле године до краја марта ове, на подручју општине рођен је 191 малишан, који је данас дарован поклоном локалне самоуправе. Сребрњаке са ликом Богородице уручили су председник општине Ненад Станковић и начелник Општинске управе Дејан Милошевић.

Srebrnjaci Пре почетка свечане доделе, председник је поздравио најмлађу публику и њихове родитеље, рекавши да ће локална самоуправа ову меру, која је започета прошле године, наставити и убудуће.

‒ Постоји један обичај код нас у нашем народу да кад се беба роди у кући и када дође нови члан породице онда кум, бабе, деде, ујаци, стричеви нешто поклоне новом члану породице. Најчешће родитељи те поклоне чувају, па кад они сутра буду своји људи онда добију те поклоне. Ми ћемо у општини Алексинац наставити да једним скромним поклоном испред локалне самоуправе практично сваку бебу нечим дарујемо – рекао је први човек Алексинца. 

Током две прошлогодишње и данашње акције локална самоуправа у Алексинцу поделила је 487 сребрњака. Они родитељи који данас нису били у могућности да присуствују свечаној додели у Дому културе сребрњак за своју бебу могу подићи у канцеларији бр. 40 у згради општине, поручују из Општинске управе.

Srebrnjaci

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

14 + 18 =