Општа болница: Набављена нова опрема

Општа болница у Алексинцу осим што кадровски јача, чини напоре да осавремени и опрему коју поседује. У прошлој години, како нам је речено у овој установи, добијени су за потребе интерног одељења потпуно нови холтер ЕКГ, холтер притиска и ултразвук за снимање ехо срца. Они су заменили застареле и израбоване постојеће апарате.

Друга новина која је веома значајна јесте куповина новог рендгена и два ултразвучна апарата, који су намењени одељењима урологије и радиологије. Постојећи рендген апарат биће дигитализован. Очекује се да ова набавка опреме значајно унапреди рад, односно побољша услуге болнице.

Porodilište
(фотографија из архиве)

‒ То је све набављено. Једино што рендген није монтиран, а што се очекује у наредна три-четири месеца. Не бих да лицитирам са датумима, али је сва побројана опрема купљена, само треба простор да се опреми како би она била постављена ‒ каже др Горан Видић, директор Опште болнице у Алексинцу.

Он каже да је обезбеђено за потребе болнице и једно санитетско возило које треба да буде испоручено најкасније до краја априла. Сва наведена опрема, пошто је већ купљена, би требала да буде на располагању пацијентима у првој половини године. Можда ће бити неких проблема око постављања новог рендгена, због одређених специфичности његове монтаже.

Др Видић очекује да ће установа и ове године зановити опрему. Конкурисали су код јапанске амбасаде , код Министарства правде, а очекје се да одређена опрема стигне и од Министарства здравља.

Техничко опремање алексиначке болнице, са горе наведеном опремом, већим делом финансирало је Министарство здравља, помоћ је стигла и од Министарства правде (ултразвук за интерно), а делом и од Општине Алексинац (холтер ЕКГ и холтер притиска).

Porodilište
(фотографија из архиве)

О кадровском и техничком оснаживању алексиначког здравства, о реновирању и доградњи болнице више речи биће и у емисији Радио Алексинца „Актуелно”, која је на програму у четвртак, 24. фебруара, у 11 сати. Реприза је истог дана у 17 часова.

Насловна фотографија: Илустрација (Архива Алпрес).

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

1 × 4 =