Опрез за возаче, радови на општинским путевима

Возачи са подручја општине Алексинац осим што треба да буду пажљиви, због временских услова који се мењају у току дана, мора да буду и опрезни у деловима општине где се изводе тренутно одређени радови на саобраћајницама. У граду је такође отежан саобраћај због градње кружног тока која је почела пре неки дан.

Напокон, после многих препрека због жалби учесника на конкурсу, спорости комисије у одлучивању и друго, дуго очекивана реконструкција пута од Трњана до Доње Пешчанице је узела маха. Након гребања асфалта, јутрос је почела тешка механизација да подиже и извози остатак асфалта. Након тога следи израда подлоге од шљунка и ризле, а на крају асфалтирање. Зато, ако у наредних месец дана путује у правцу према Јаковљу или Каменици очекујте успорено одвијање саобраћаја од Трњана па скоро до краја Доње Пешчанице. Како нам је казано, тај путни правац неће бити затворен за саобраћај, већ ће се одвијати по принципу наизменичног пропуштању учесника у саобраћају. Можда ће се у данима асфалтирања користити обилазница.

У том делу наше општине још један извођач је започео своје активности. На путном правцу према Витковцу ради се деоница од Кормана до Горњег Љубеша. Тамо се саобраћај одвија без застоја, али је такође потребан опрез.

Више стрпљења требаће возачима приликом уласка и изласка из града, јер су у току радови на кружном току. Саобраћај се одвија отежано, али за сада градитељи не најављују затварање тог простора и коришћење заобилазнице.

Рокови за завршетак ових радова су од 30 до 45 дана, па је за очекивати да се у мају нормализује саобраћај на овим деоницама.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

11 + twelve =