Кристина и Страхиња најбржи до звезда

На Градском стадиону у Алексинцу данас је у одржана трка основца, ученика и ученица трећег и четвртог разреда, на 40 метара. Трка је одржана у склопу пројекта „Брзином до звезда” који заједнички реализују Српски атлетски савез и овдашњи Савез за школски спорт.

На свечаном отварању ове манифестације која ће, како је најављено и наредних година бити организована у Алексинцу, о значају пројекта „Брзином до звезда” за правилан развој деце говорио је координатор пројекта, Немања Илић.

− Боримо се да изградимо здрав систем и здрав звездани пут за вас, да постанете добри, успешни и квалитетни људи, да допринесете вашем граду, вашим родитељима и, наравно, нашој дивној Србији. Можда међу вама има неких нових спортских шампиона, али сигурно има и неких шампиона живота који ће се пронаћи у неком другом позиву у коме ће им спорт и физичка активост помоћи да буду што бољи − нагласио је Илић.

У име једног од домаћина, такмичење „Брзином до звезда” отворио је председник општине Далибор Радичевић и изразио задовољство што се ова манифестација организује и у нашој средини.

− Сви морамо да обратимо пажњу на спорт и здрав начин живота, да мало заборавимо на мобилне телефоне, а више да обратимо пажњу на игру, нараво и на учење. Желим вам да се борите да будете најбољи, а у суштини данас сте сви победници − поручио је Радичевић.

У трци су се надметали малишани изсвих матичних основних школа, осим школе „Десанка Максимовић” у Катуну.

Први шампиони трке „Брзином до звезда” постали су Страхиња Станковић из алексиначке школе „Љупче Николић” у конкуренцији дечака и Кристина Михајловић из житковачке осмолетке „Вук Караџић” у конкуренцији девојчица. Они су награђени медаљама.

Осим њих двоје, за велико „Теленор суперфинале Брзином до звезда”, које ће бити одржано у јуну у Београду, пласирало се још осам дечака и седам девојчица.

Међу дечацма „визу” су изборили: Павле Здравковић, Ледир Чочај и Новак Милетић ( „Вожд Карађорђе”, Алексинац), Тадија Станковић и Константин Џонић („Вук Караџић”, Житковац), Илија Митровић („Свети Сава”, Суботинац), Мартин Костић („Стојан Живковић Столе”, Трњане) и Урош Јовић („Љупче Николић”, Алексинац).

У конкуренцији девојчица пласирале су се: Уна Марковић („Аца Синадиновић”, Лоћика), Јулија Тасић и Петра Цветковић („Вожд Карађоре”) Дуња Живковић („Јован Јовановић Змај”, Ал. Рудник), Лара Милетић и Анђела Миљковић („Љ. Николић”) и Анђелија Глишић („Стојан Живковић Столе”).

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 + twenty =