Dragan Petkovic

ОО СНС: Уз материјалну помоћ државе до цењене школе

Техничка школа „Прота Стеван Димитријевић” у Алексинцу је једна од најинтересантнијих овдашњих средњошколских установа за ђаке и њихове родитеље, што показују и подаци о заинтересованости приликом уписа. Један од разлога је што се сваке године, према речима Драгана Петковића, директора ове школе, мења образовни профил у четири подручја рада: електротехника, машинство и обрада метала, економија и саобраћај.

‒ Ти нови образовни профили су са новим наставним планом и програмом који прате тенденције развоја друштва и интересовања. Из тих разлога смо променили систем рада, променили смо и услове где ти нови образовни профили треба да се реализују, као једна целина која је створила пријатан амбијент и за ученике и за наставнике и једне добре међуљудске односе. Клима у колективу је изузетно добра и то се наравно одразило и на упис ученика ‒ каже Петковић, уз напомену да су ученици који дођу у први разред најбољи промотери за наредну генерацију јер су у већини изузетно задовољни условима и радом, како наставника, тако и помоћног особља које прати наставни процес. 

Говорећи јуче на редовној конференцији за медије Општинског одбора Српске напредне странке у Алексинцу директор Драган Петковић је истакао значај подршке локалне власти и ресорног министарства у остваривању планираних активности на уређењу школског простора.

‒ Ми смо последњих година изузетно средили школу, како учионице, тако и просторије по подручјима рада и различитим образовним профилима. Опрему, инструменте смо скоро у свим сегментима поправили и обогатили. Променили смо малтене све од крова до последње учионице, ламинат, окречено је, нове клупе, беле табле. Ништа то не бисмо могли да урадимо без изузетне подршке и локалне самоуправе и Министарства просвете ‒ закључио је Петковић на крају конференције за медије. 

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eight + 16 =