Окупљени на платоу изнели захтеве

Једно недавно славље пунолетства које се трагично завршило за двадесетпетогодишњег Алексу Стојменовића, који је после туче преминуо, не престаје да изазива пажњу јавности. Синоћ, после неколико дана паузе на платоу испред Дома културе окупило се стотинак грађана, претежно младих , који су осим паљења свећа пустили и 33 балона. Полетање према небу тачно 33 балона у знак сећања на Алексу има симболичан значај, како је објашњено, јер је овај младић рођен 3.3. и у својој спортској каријери је најчешће на дресу носио овај број.

Неки од учесника скупа су и овог пута носили мајице са бројем 33 и исписане поруке „Живишˮ, „Ми смо твој гласˮ и „И шта нас брига ко је чији син, када је био спреман на овакав чинˮ. Први пут на овим окупљањима је било и обраћање присутнима са јасним порукама. У име породице и пријатеља то је учинила млада дама која је евоцирајући успомене на Алексу још и поручила да су они његов глас.

− Дајемо ти реч да ћемо се борити до краја за твој миран сан. Да ће злочинци одговарати, да нећемо престати да тражимо правду док не буде спроведена. То нека знају сви. Наша мисија је правда за тебе. За све нас је најбитнија правда, овај случај не сме да се заташка. Уколико се случај заташка планирамо да идемо даље, да обухватимо целу Србију – казала је ова говорница образлажући ове ставове да је он био држављанин ове земље и заслужује да се зна ко је ово починио уз поруку „Није битно ко је започео тучу, већ ко је убио Алексуˮ.

 

Овог пута није било шетње градом, а следеће окупљање заказано је за наредну суботу у 19 сати. Надлежни органи и полиција се за сада не оглашавају поводом ових окупљања и захтева који се чују на тим скуповима.

До сада је Полицијска управа Ниш у три саопштења објавила да је младић са иницијалима О.П. (рођен 2003.) из Алексинца осумњичен да је у једном ресторану у Алексинцу ударио двадесетпетогодишњег младића и нанео му тешке телесне повреде од којих је преминуо. М. С.(рођен 1995. године) и З. Т. (рођен 2003. године) из Алексинца се сумњиче да су у истом ресторану учествовали у тучи. Такође, Полицијска управа у Нишу је раније саопштила да је у сарадњи са Основним јавним тужилаштвом у Алексинцу ухапсила Ј. Р. К. (1982), власницу угоститељског објекта у Алексинцу, због постојања основа сумње да је извршила кривична дела непоступање по здравственим прописима за време епидемије и спречавање и ометање доказивања.Такође, Полицијска управа је касније обавестила јавност да су због туче у ресторану, када је страдао Алекса, ухапшена још два малолетника.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

nineteen − 9 =