„Читалићи” затварају део центра града

Једна од главних тачака јучерашњег заседања Савета за безбедност саобраћаја на путевима општине Алексинац било је разматрање захтева Библиотеке „Вук Караџић” за техничким регулисањем саобраћаја током трајања манифестације Смотре читалаштва „Читалићи 2021”, у суботу, 29. маја, на платоу испред Дома културе. Након краће дискусије Савет је донео одлуку да подржи захтев Библиотеке за измену режима саобраћаја којим је тражено да у суботу од 10 до 12 часова за саобраћај буде затворен део улице Момчила Поповића од раскрснице са улицом Књаза Милоша до раскрснице са улицом Душана Тривунца. Аутобуси који буду довозили учеснике манифестације биће упућивани на паркинг простор у улици Тихомира Ђорђевића у оквиру Спортске хале.

Чланови Савета позитивно су се изјаснили и на захтев стамбене заједнице Душана Тривунца број 1 у Алексинцу, који се односио на постављање стубића испред улаза зграде како би се спречило блокирање улаза паркирањем возила. Савет је дао дозволу за постављање привремених стубића до уређења јавног простора иза стамбених зграда у улици Душана Тривунца и Књаза Милоша.

Две тачке дневног реда биле су у вези са захтевима Одреда Жандармерије и Огранка „Електродистрибуције Ниш”. Одред Жандармерије упутио је захтев за постављање саобраћајног огледала у улици Петра Зеца ради безбеднијег одвијања саобраћаја на левој и десној страни коловоза приликом уласка и изласка возила из базе Одреда, а Огранак „Електродистрибуције Ниш” затражио је да се у зони електроенергетског објекта високог приоритета, који се налази на Житковачком путу, постави саобраћајни знак „забрањено заустављање и паркирање” из разлога сталног паркирања путничких и теретних возила суседних привредних објеката. Савет је на основу ових захтева одлучио да упути комисију на терен која ће да избодује оправданост постављања саобраћајног огледала и саобраћајног знака на поменутим локацијама.

Последња тачка јучерашњег заседања Савета за безбедност саобраћаја био је и захтев Стојадина Денкића, испред групе грађана из улице Тихомира Ђорђевића у Алексинцу, за постављање додатних успоривача у поменутој улици. Савет је донео закључак да се у оквиру расположивих финансијских средстава у једном од наредних ребаланса, сагледа израда пројектне документације за постављање поменутих успоривача саобраћаја, која је потребна за давање сагласности од стране управљача пута ЈП „Србија путеви”.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

11 + twenty =