Округ: Никад јача конкуренција

Ново првенство Окружне фудбалске лиге стартоваће 17. и 18. августа уз учешће 16 екипа, док ће јесењи део шампионата трајати до 24. новембра. Ове одлуке донете су на недавној седници Извршног одбора Фудбалског савеза Нишавског округа, одржаној у Алексинцу.

На седници су усвојени следећи документи: календар такмичења, коначна табела Окружне лиге Нишавског округа за сезону 2023/24, одлуке општинских фудбалских савеза Алексинца, Дољевца и Мерошине о првацима општинских лига, као и извештаји комесара за такмичење, дисциплинског судије и комесара за делегирање судија.

Званично, првак Окружне лиге са 90 бодова је Рудар 2016 са Алексиначког Рудника, који ће се наредне сезоне такмичити у Зони Центар. Екипе које су освојиле од 2. до 10. места су: Малошиште, Наисус (Рожина), Мекиш, Раднички (Кочане), Рад (Мерошина), Слога (Јовановац), Тасковићи, Полет (Радевац) и Арбанасце. У нижи ранг прешле су екипе: Полет (Витошевац), Јастребац (Тешица), Моравац (Чечина), Борац (Азбресница), Топлица (Шарлинац), Слога (Корман) и Баличевац, док је Победа из Русне одустала од такмичења.

Нови чланови Окружне лиге су прваци општинских лига Алексинца, Дољевца и Мерошине: Моравица из Суботинца, Кнежица из Кнежице и Југовићи из Југбогдановца, као и екипе које су испале из Зоне Центар: ОФК Напредак 1929 из Алексинца, Морава из Житковца, Буковик из Ражња и Орљане.

Летимичан преглед новог састава Окружне лиге указује на то да ће предстојеће такмичење бити занимљиво и неизвесно, са никад јачом конкуренцијом.

Насловна фотографија – илустрација: Михајло Илић.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

13 + 7 =