Одавање поште свима који су се борили за слободу

Удружење бораца Народноослободилачког рата општине Алексинац, који иначе баштини тековине општинског одбора СУБНОР-а Алексинац, у сарадњи са Одбором за неговање традиције и обележавање значајних историјских датума општине Алексинац, обележиће ових дана два датума на пригодан начин.

Сутра ће обележити 4. јул Дан борца – дан када је упућен званични позив народу некадашње Југославије на оружану борбу против окупатора против фашиста, на оружани устанак, а након неколико дана и 7. јул – Дан устанка народа Србије.

− Четвртог јула у 10 сати, поред спомен-бисте Момчила Поповића Озрена народног хероја и политичког комесара озренско-партизанског одреда, положићемо цвеће и на пригодан начин одати пошту свим палим борцима у Другом светском рату. Седмог јула, у недељу, такође у 10 часова, код спомен—костурнице основне школе Љупче Николић, такође ће делегација бораца и делегација других патриотских организација, очекујемо и делегацију Општине Алексинац, положити цвеће и подсетити на дан када је народ Србије устао у борбу против фашистичког окупатора и за ослобођење земље ‒ појаснио је Мића Милојевић, секретар алексиначког Удружења бораца.

Током оба обележавања биће одата пошта погинулим борцима и свима који су учествовали у Народноослободилачком покрету. 

Насловна фотографија: Илустрација (извор: Архива Ал прес).

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

18 − seven =