Održana sednica Saveta za zdravlje Opštine Aleksinac

Savet za javno zdravlje opštine Aleksinac na danas održanoj sednici usvojio je poslovnik o radu i doneo odluku o izradi programa rada, kao i finansijskoj izveštaja za narednu godinu. Članovi saveta doneli su zaključak i o izradi Strategije javnog zdravlja naše opštine za period od 2017. do 2022. godine.

Govoreći o ciljevima, predsednik ovog tela doktor Zoran Aleksić je istakao da će se u narednom periodu raditi na zadovoljenju zdravstvenih potreba stanovništva, naročito osetljivih kategorija i osoba sa malignim bolestima, kao i na otvaranju čitavog niza savetovališta i saradnji sa drugim zdravstvenim ustanovama i lokalnom samoupravom.

Aleksić očekuje podršku države u sprovođenju planova saveta, ali i pacijenata, čije će poverenje, veruje, zadobiti ozbiljnim, predanim i profesionalnim radom. Savet nije zdravstvena ustanova, ali je tu da bi pomogao kako lekarima – da što bolje obavljaju svoj posao – tako i pacijentima – da lakše i brže dobiju neophodne zdravstvene usluge, zaključuje naš sagovornik.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three × 5 =