Održana još jedna uspešna akcija

Crveni krst Aleksinac u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi iz Niša, sproveo je još jednu redovnu akciju dobrovoljnog davanja krvi. Odziv humanih Aleksinčana je i ovog puta bio dobar. Prijavilo se njih 38, ali prikupljeno je samo 34 jedinica krvi.

Iako je leto i vreme odmora, za sada su zalihe krvi u Zavodu za transfuziju krvi iz Niša stabilne. U ovoj ustanovi se nadaju da će se u Aleksincu trend dobrog odziva dobrovoljnih davalaca nastaviti, jer dobrovoljno davanje krvi je privilegija zdravih ljudi.

Organizatori ovih akcija poručuju da svi koji su zdravi i mogu i žele da daju krv ne treba ni na koji način to da u narednom periodu odlažu zbog situacije sa korona virusom. U cilju sprečavanja prenošenja Covid-19 infekcije oni su za davaoce krvi implementirali dodatne mere kako bi obezbedili dovoljne količine bezbedne krvi za transfuzijsko lečenje.

Prema preporuci, osobe koje su primile Kinesku ili Fajzerovu vakcinu mogu davati krv bez odlaganja nakon završene vakcinacije, dok oni koji su primili AstraZeneka ili rusku ne treba da daju krv 14 dana nakon prijema vakcine.

Svi koji su propustili ovu akciju, mogu da se odazovu narednoj koja će biti organizovana kroz dvadesetak dana 31. avgusta.

Fotografija: Arhiva Alpres.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

four × three =