Одлични наступи наших фолклораша у Сокобањи

Минулог четвртка у оквиру програма Бањског забавног лета на Летњој позорници „Врело” у Сокобањи наступило је Градско културно-уметничко друштво „Алексинац” на позив домаћина Културно-уметничког друштва „Соко” из Сокобање.

Домаћини и гости публици су се представили Влашким играма, играма из Понишавља, Врања, Врањског поља и Лесковца, а на самом крају наступили су и заједно. Према речима Славољуба Ћирковића, председника КУД „Соко”, ово је био узвратни концерт, јер је ово фолклорно друштво недавно гостовало у нашем граду.

У оквиру Бањског забавног лета у суботу пред многобројном публиком наступили су КУД „Младост” Житковац и КУД „Буковик” из Мозгова, на позив домаћина КУД „Младост” из Читлука. Поред ова три културно-уметничка друштва наступили су и Фолклорна секција Народне библиотеке Мерошина и КУД „9. август” из Лучине и солисти Драган Живановић – Сокобањац и Љубиша Савић.

Аца Абазовић, уметнички руководилац и кореограф КУД „Младост” из Читлука каже да је пријатно изненађен одзивом публике, која је уживала у песми и игри културно-уметничких друштава.

Ова културна манифестација одржава се у организацији Центра за културу „Сокобања”, под покровитељством Општине Сокобања.

Фотографије: Кристијан Ђорђевић (редакција Сокопрес-а Сокобања).

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

five × three =