Богатим програмом дочекано Преображење

Уз велики број посетилаца, по некима и највише до сада, богатим културно-уметничким програмом Манифестације „Дани духовног Преображења 2023” и такмичењем у кувању рибље чорбе, у петак увече у Гредетину је дочекано Преображење.

На платоу у порти гредетинске цркве Културно-уметничка друштва „Сврљиг” из Сврљига и „Стојан Живковић Столе” из Трњана својим сплетовима прошетали су нас широм Србије, а за интерпретацију етно песме била је задужена млађана Наиса Јовановић из Сврљига.

Након програма, посетиоци ове манифестације имали су прилику да дегустирају рибљу чорбу из шест котлића и да упореде своје оцене са мишљењем жирија. Ове године, жири који се састојао од председника општине Алексинац Далибора Радичевића, председника Клуба спортских риболоваца „Трњане” Миће Димитријевића и оснивача сврљишког КУД-а Душка Живановића једногласно се сложио да прво место заслужује рибља чорба екипе „Старо друштво”, па је пехар за прво место отишао у Радевце. Друго место доделио је чорби коју је скувала екипа „Отприлике” из Рибара, а куварском умећу трњанске екипе „Обрадовић и син” доделио је треће место.

Организатори су за три првопласиране екипе обезбедили пехаре, а поред пехара првопласирана екипа добила је и вентилатор.

Организатор и овогодишње Манифестације „Дани духовног Преображења 2023” је по традицији Црквена општина Гредетин.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

five × one =