Žandarmerija

Одјекнуо долазак Жандармерије: У Алексинцу и званично нова база нишког одреда

Простор некадашње алексиначке касарне „Делиград”, који је већ више од деценије зјапио празан, данас је и званично добио нове станаре – припаднике Одреда нишке жандармерије, чија ће нова база убудуће бити смештена на овој адреси. Одред жандармерије у Алексинац је стигао громогласно, уз звуке хеликоптера, пуцњаву и експлозију. Получасовно демонстрирање спремности и способности ове полицијске јединице, пратио је велики број званичника предвођених потпредседником Владе и министром полиције Небојшом Стефановићем и командантом Жандармерије Дејаном Луковићем. Тактичко-показне вежбе жандармераца посебно су одушевиле најмлађе суграђане који су били најбројнији на данашњем скупу.

Министар полиције Небојша Стефановић, истакао је да је ово један од најзначајнијих инфраструктурних објеката које је Министарство унутрашњих послова финансирало у претходних неколико година.

‒ Ова база располаже са око 17 хектара површине, реконструисано је до сада око 4.300 квадрата простора који ће они користити и поред дела за смештај команде уређен је један део логистике, амбуланте и ресторана у којима ће боравити наши људи – рекао је Стефановић. 

Žandarmerija

Министар се захвалио и локалној самоуправи на, како је рекао, топлом и људском дочеку.

‒ Од првог дана када смо почели да разговарамо о овој новој бази имали смо подршку и разумевање. Надам се да ће жандармерија овде, где је пронашла свој нови дом, имати пуну подршку у будућности и грађана Алексинца, а да ће боравак жандармерије у Алексинцу бити нешто због чега ће грађани бити итекако задовољни – нагласио је министар. 

„Драги наши Алексинчани, ми смо од данас ваши суграђани. Од данас овај одред и целу Жандармерију сматрајте својом јединицом”, поручио је окупљенима командант Жандармерије, генерал полиције Дејан Луковић.

‒ Знајте да ћемо ми свакодневно бити ту да бринемо о вашој безбедности и молим вас да нам пружите подршку и да од сада заједнички чувамо и градимо наш Алексинац. Драга децо, надам се да ћемо врло брзо неког од вас видети у униформи жандармерије и предати му најважнији и најсветији задатак, а то је да воли и штити нашу Србију – рекао је командант. 

Žandarmerija

Одред нишке жандармерије, након осамнаест година рада у неадекватним условима, овим пресељењем најзад је добио свој простор. По речима команданта Луковића, после завршетка треће, последње фазе овог пројекта, која ће се реализовати идуће године, база ће у потпуности бити прилагођена намени, задацима и потребама јединице.

‒ Одред жандармерије у Нишу понео је велики део терета тешког и одговорног посла који сви ми обављамо, прошао кроз велика искушења извршавајући све задатке које је пред њега поставила држава и доказао своју оданост нашим грађанима у Републици Србији. Припадници овог одреда нису бирали ни одбијали задатке и својим дугогодишњим часним и поштеним професионалним радом заслужили су коначно решење које је свих ових година отежавало њихов рад и функционисање одреда – истакао је Луковић. 

Званичном отварању базе жандармераца присуствовали су и државни секретари, помоћници министра, директор полиције, начелници управа, команданти јединица, као и представници локалне самоуправе и Српске православне цркве.

Žandarmerija

Више фотографија можете наћи на Фејсбук страници Радио Алексинца.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

one × 1 =