Одборник Иван Димић: Буџет за наредну годину расипнички

Представник опозиције у Алексинцу и један од најактивнијих одборника у алексиначком парламенту Иван Димић окарактерисао је буџет општине за наредну годину као расипнички, нагласивши да не осликава домаћинско пословање. То се, по Димићевим речима, види на више позиција, почев од неких инфраструктурних пројеката који су, како је рекао, потпуно ван приоритета.

̶ Имате, на пример, израду фонтане испред Гимназије, уређење платоа испред Установе ‘Липовац’, а и даље нису уређене многе улице у граду и селима, многе немају ни канализацију, негде ни воде нема, да не говорим о асфалтираним улицама којих је врло мало – навео је Димић. 

Он је додао да буџет од 13,5 милиона евра може да поткрепи основне потребе грађана, али да су приоритети погрешни.

̶ Раде се они пројекти које је неко замислио да би евентуално или добио гласове на изборима или да би, као што се то често каже, оставио неку заоставштину по којој ће остати упамћен, али то заиста није на корист грађана и није време за такве ствари – истакао је. 

Он је нагласио да Алексинац спада у најнеразвијеније општине у Србији и да би због тога више новца требало уложити у пројекте запошљавања, а нарочито у пољопривреду.

̶ За пољопривреду је издвојен само један проценат. Свуда се бусамо како смо пољопривредна општина, а када дође буџет, један проценат иде на пољопривреду – констатовао је одборник. 

Он је овако мала издвајања за пољпривреду назвао катастрофалним, оценивши да је власт која предлаже такав буџет неодговорна.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

1 − one =