Skupština opštine Aleksinac

Odbornici potvrdili odluke većnika

Nakon letnje pauze, odbornici aleksinačkog parlamenta danas su održali sednicu na kojoj su, posle nepuna dva sata, usvojili svih 13 planiranih tačaka. Upoznajući odbornike sa aktivnostima između dve sednice, predsednik opštine Aleksinac Nenad Stanković, pored ostalog, najavio je da će ovih dana početi rekonstrukcija ulice 7. juli, tokom koje će ona biti zatvorena za saobraćaj.
Odbornici su danas usvojili Izveštaj o ostvarenim prihodima i izvršenim rashodima budžeta opštine Aleksinac u prvih šest meseci ove godine, po kojem se u opštinsku kasu slilo oko 45% godišnje planiranih sredstava, a potrošilo oko 33% od planiranog.

SO Aleksinac
Najviše zamerki na usvojeni izveštaj imao je odbornik DSS-a Ivan Dimić, koji je pojedine aktivnosti ocenio kao oličenje „privatizacije budžeta”. Tokom diskusije, Dimić je postavio i pitanje zašto sve jedna ista preduzeća dobijaju posao na tenderu.
–    Iz godine u godinu se ponavlja priča političkog krojenja budžeta, bahatosti, dakle nekog ličnog odnosa prema javnim parama – istakao je Dimić, zamerivši predsedniku opštine što se sredstva iz budžeta izdvajaju za izgradnju ulice u kojoj on živi, dok se neke prioritetne saobraćajnice zaobilaze.
Ovakve Dimićeve navode, predsednik odborničke grupe SNS Slavoljub Veličković, ocenio je kao paušalne, rekavši da se lider lokalnog DSS-a „pretvara u dežurnog kritičara”.

Odbornici Aleksinac
Nakon današnje sednice Skupštine opštine Aleksinac, maksimalan broj zaposlenih na neodređeno vreme u sistemu lokalne samouprave opštine Aleksinac iznosi 566, što je za 19 radnih mesta manje nego u odluci iz 2015. godine. I ova tačka dnevnog reda izazvala je reakciju odbornika Dimića, koji je zamerio to što se poslednjih godina broj radnika u pojedinim ustanovama znatno povećao.
U nastavku sednice odbornici su se saglasili da se subjektu privatizacije građevinskom preduzeću „Mostogradnja” iz Beograda otpišu potraživanja u visini od skoro 11 miliona i 760 hiljada dinara. Ova odluka doneta je u skladu sa zaključkom Vlade Republike Srbije, u kome se navodi da su državni poverioci dužni da ovom građevinskom preduzeću otpišu potraživanja za period od 1. septembra do 31. decembra 2015. godine.
Između ostalog, na današnjem zasedanju razrešen je i ponovo postavljen diplomirani inženjer neorganske tehnologije Dragiša Simić za direktora JKP „Vodovod i kanalizacija”. Nakon ove odluke, Simić će se na čelu ovog preduzeća naći po četvrti put.
Aleksinac
Na sednici je potvrđen mandat odbornici Jasmini Đorđević sa izborne liste SPS-a, koja je na ovo mesto došla umesto odbornice Anite Turk.
Tokom današnjeg zasedanja odbornici su minutom ćutanja odali počast nekadašnjem odborniku Dragiši Dimitrijeviću iz Ljuptena, koji je dugi niz godina bio aktivan u političkom životu Aleksinca.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

18 − 8 =