„Чекајући човека” вечерас на позорници

Млади глумци, чланови драмске секције Алексиначке гимназије, након недавно изведене премијере представе „Чекајући човека”, поново ће на даскама које живот значе одиграти ову представу, која је привукла велику пажњу публике, али и остварила значајне успехе ван града.

Представа, рађена по мотивима Семјуела Бекета, биће одиграна вечерас, у 20 часова у Великој сали алексиначког Дома културе, а улаз је бесплатан.

Текст представе, инспирисан делом „Чекајући Годоа”, адаптирао је Јован Недељковић, који са Огњеном Јовићем потписује и режију овог комада, док у представи глуме: Леа Митић, Јован Недељковић, Викторија Чуриловић, Лука Алексић, Софија Никезић и Огњен Јовић, под менторством професорке Маје Петровић. За сценографију и костимографију је задужен колектив ове глумачке екипе, док Каја Затковић ликовима шминком додаје посебну чар. Сцену светлом усавршава Сара Петровић, а за звук, који доприноси атмосфери је задужен мајстор тона Лазар Саплаковић. Дизајн плаката је дело талентоване Даре Ристић.

Иначе, колектив ове драмске секције је свој велики успех, овом представом, обележио на 26. Позоришним сусретима гимназија Србије у Крагујевцу, па се међу 20 пријављених, представа на Сусретима са још 10 представа из гимназија широм Србије нашла и „Чекајући човека”. Екипа Алексиначке гимназије добила је две награде, и то Награду за најбољу режију и Награду за најбољу ауторску драматизацију уметничког дела.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

9 − five =