Од сутра ванредна ситуација: Нове мере против ширења вируса

Због погоршања епидемиолошке ситуације изазване ширењем заразне болести COVID-19 и проглашењем ванредне ситуације на територији општине Алексинац, забрањује се окупљање више од пет особа уколико није могуће обезбедити физичку дистанцу од два метра и одговарајуће мере заштите, затим ограничава се рад угоститељских објеката: кафића, барова, ресторана, хотела-хотелских ресторана, кладионица које пружају угоститељске услуге, сала за организовање прослава и дечијих играоница на територији општине Алексинац и то: у затвореним објектима од 7-20 часова, док ће рад у отвореним просторима-баштама бити од 7-23 часа.

У затвореном простору јавне установе, јавна предузећа, привредна друштва, банке, поште, трговински објекти, тржни објекти, кладионице, верски објекти и друге радне организације морају увести обавезно ношење маски или визира уз редуковање броја људи на одређеном простору, како би се дистанца од два метара испоштовала.У јавном превозу свих врста примењивће се све прописане мере Републичког штаба за ванредне ситуације, а предшколске установе и вртићи ће поступати по упутствима надлежног Министарства и прописаним мерама Републичког штаба за ванредне ситуације.

Рад козметичких, фризерских салона, салона лепоте, фитнес центара и теретана мора бити организован уз спровођење свих мера заштите од стране запослених. Поред напред поменутих мера, примењују се посебне мере заштите становништва од заразних болести прописане у члану 9а став 1. Уредбе о мерама за спречавање и сузбијање заразне болести COVID-19 („Службени гласник РС“, број 66/20, 93/20 и 94/20).

Надзор над спровођењем прописаних мера вршиће Одељење за инспекцијске послове Општинске управе Општине Алексинац, а донете мере ступају на снагу од сутра, 1. августа 2020. године.

2 коментара

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

15 − 10 =