Од сутра ковид болница и у Сокобањи

Вирус корона не мирије. Још један дан за заборав. У последњих 24 часа у Србији је потврђено 5.294 случајева заразе вирусом, 37 особа је преминуло, а на болничком лечењу је 6.349. Нажалост на респераторима је 243 лица. Бројке које не само да опомињу, већ нагоштавају тешке дане.

Када је најтеже у ковид систем ускаче Специјална болница „Сокобања”. Према речима директорке Весне Милановић од сутра ковид болесницима на располагању ће бити 160 лежајева ове установе. Што се тиче нековид пацијената који су тренутно на лечењуе, они који могу без лифта биће премештени у згради Старог стационара у центру Бање.
 
Медицинско особље Специјалне болнице је до сада више пута радило у ковид режиму, било да је њихова установа била у ковид систему или су одлазили на испомоћ колегама у другим црвеним зонама. Своју стручност су доказали, па многи грађани Сокобање, а и региона, ако већ морају лекару и на хоспитилизацију одлучују се за ове стручњаке. Директорка Милановић је изразила наду да ће имати прилику да помогну својим суграђанима који ових дана имају проблема са КОВИД-ом, а установа је спремна да буде на располагању и пацијентима из других градова. У претходном периоду било је и ковид болесника из Београда.
 
О стручности медицинара из Сокобање чули смо многе похвале од пацијената и чланова њихових породица, а можда је после још једне борбе са епидемијом време да ова Устаниова добије и неко национално признање. Не због медицинске сујете, већ да се зна да и у малим местима има људи са савременим знањем и са професионалном посвећеношћу највишег ранга.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

20 − five =