Kirija

Од синоћ Леби у друштву Зоке и Вилија

Након одигране представе Кирија, синоћ је по трећи пут Алексиначко аматерско позориште доделило награду „Бата Марковић”. Добитник ове године је Срђан Стојадиновић Леби за све бриљантне улоге које је остварио у протекле три деценије позоришног аматеризма. То је глумачка награда која се дарује глумцима који су оставили дубок траг у позоришном животу Алексинца.

Kirija

‒ Срђан је ову награду добио за све оно што је пружио нама као глумац и као пријатељ. Надам се да ћемо у будућности сарађивати и да ће му ова награда бити велики подстрек ‒ рекао је Милош Паовић, управник Алексиначког аматерског позоришта. 

Kirija
Глумцу међу првима честитао син 

Након проглашења, на лицу овогодишњег лауреата могло се видити изненађење јер, према свему судећи, није очекивао награду.

Kirija

‒ Сада сам се љутио на ове моје из екипе, стварно се нисам надао да ћу да добијем награду и они су то успешно скривали од мене. Ово ми је најдража награда, зато што баш носи Батино име. Бата је био мој пријатељ пре свега, колега, глумац и многе ствари смо учили од њега. Учили смо да глумимо, да будемо добри људи, чак то на првом месту бих истакао. Стварно сам узбуђен, веома ми је драго и трудићу се да ово поверење које ми је дала и публика и сви из аматерског позоришта оправдам тако што ћу још успешно играти и доносити награде за позориште и град Алексинац ‒ рекао је након доделе Срђан Стојадиновић Леби. 

Награду је установило Алексиначко аматерско позориште 2015. године у знак сећања на дугогодишњег глумца аматера Бату Марковића, који је преминуо 2013. године. Награда се додељује глумцима аматерима, који су остварили значајан допринос у позоришном животу Алексинца. Први добитник 2015, била је Зорица Стевановић, 2016. Виобран Голубовић, а неколико година није додељивана награда.

Kirija

Управни одбор Алексиначког аматерског позоришта ове године установио је и признање за свеобухватни рад на аматеризму. Први добитник овог признања је глумац Милош Паовић, а оно му је такође уручено синоћ.

Kirija

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

sixteen − eleven =